Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Σάββατο, 30 Απριλίου 2016, 18:32
Κεντρική
Πολιτική
Κοινωνία
Οικονομία
Δείτε ακόμα:
Φαρμακεία
Προτάσεις
Νέα κατηγορία:
Ροή Ειδήσεων
Μοιραστείτε το
0
email
Eviavima
Διαβάστε ακόμα
Έγινε γιοφύρι της Άρτας: Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Συγχαρητήρια του Δημάρχου στον Ηρακλή Χαλκίδας
Αρτάκη: Τα συγκινητικά λόγια του Μπάμπη Κώσταρου για τον φίλο του που έφυγε ξαφνικά από την ζωή
Είπε και μια αλήθεια η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου: Η ελληνική πολιτεία αδιαφορεί για το βιβλίο
Χαλκίδα: Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για τις παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών
Εκπλήρωσαν την τελευταία του επιθυμία: Αποτρέφρωση αντί για ταφή για τον Γιάννη Βόγλη
Χαλκίδα: «Ο τοίχος της καλοσύνης» και το μήνυμα της αγάπης... [Φωτογραφία]
Πέθανε λίγο μετά την εμφάνισή του στο Mega
Έκαναν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης αστικών λυμάτων
Χαλκίδα: Για νέο οίκο ανοχής θα αποφασίσει σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Πασχαλινό παζάρι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Χαλκίδα
Χαλκίδα: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος στο Πάρκο του Λαού
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Βραβείο Ειρήνης Παπανδρέου – Τζεμ 2016
Eκθεση με επίκεντρο το φαγητό και την πρωτοτυπία: Εδώ η φέτα σερβίρεται σε σαπουνοθήκη
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 - 10:22:03 μμ
Η Creative Director και φωτογράφος Σοφία Γκααφάρ θα παρουσιάσει την πρώτη της ατομική έκθεση «Great Minds Eat Alike” στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στην Αθήνα.
Τι γίνεται όταν το φαγητό εισβάλλει τόσο έντονα στη ζωή και στο μυαλό μας, ώστε η διαδικασί του να γίνεται τελετουργικό; Και πώς συνδέεται αυτό που βλέπουμε με αυτό που είναι; Πώς παίζουν η συνήθεια με την ψευδαίσθηση και η εικόνα με την ουσία και τη γεύση; Το φαγητό είναι ένας παγκόσμιος κώδικας επικοινωνίας, ένα τελετουργικό. Μια διαδικασία που προκαλεί όλες τις αισθήσεις μας.
Στις 12 Μαϊου εγκαινιάζεται η έκθεση “Great Minds Eat Alike” στην οποία παρουσιάζεται μία σειρά από φωτογραφίες και εγκαταστάσεις με επίκεντρο το φαγητό. Γνώριμα υλικά συνδυάζονται με αναπάντεχα αντικείμενα και το food styling. Νέες μορφές σύνθεσης, σχημάτων, επιφανειών, ποικιλίες διάφορων μέσων παρουσιάζονται σαν ένα σύνολο μίας προσωπικής και όχι τυποποιημένης συνταγής.
Όταν αναφερόμαστε στη λέξη «φαγητό» έχουμε την αίσθηση του πιο οικείου γεγονότος στη καθημερινότητά μας. Εκτεθειμένοι καθημερινά σε αμέτρητες εικόνες και συνταγές, πλέον όλοι έχουμε αποκτήσει άποψη σε σχέση με τη διατροφή.
Η Σοφία Γκααφάρ στέκεται με σεβασμό και προσοχή απέναντι στα υλικά που συνθέτει και τοποθετεί. Και αυτή τη σχέση ψευδαίσθησης, αστείου και φαντασίας φωτογραφίζει. Δεν θα δείτε οδηγίες από μία συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Σκεφτείτε out of the – ”lunch” στη συγκεκριμένη περίπτωση- box και φανταστείτε πώς θα ήταν αν ανακατεύατε υλικά φαγητού με αντικείμενα, όπως είναι οι βόλοι, τα ξυραφάκια ή μία σαπουνοθήκη.
® Η έκθεση συνοδεύεται από ειδικά διαμορφωμένο μενού στο εστιατόριο του μουσείου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
GREAT MINDS EAT ALIKE - Σοφία Γκααφάρ
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Μαΐου – 1 Αυγούστου 2016
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 12:00 – 20:00
Η είσοδος είναι δωρεάν
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, Αθήνα - Τηλ: +30 210 32 11 311
loading...
Θα περάσει το Ασφαλιστικό;
Με ευκολία
όχι με τιποτα
Δεν με ενδιαφερει
Ψήφισε
Όνομα:
e-mail:
Εγγραφή ►
eviavima.gr, Χαλκίδα ΤΚ.34100, Τηλ. 6947524818,
info@eviavima.gr
Copyright ©2016 eviavima | email
info@eviavima.gr