Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016, 23:08
Κεντρική
Πολιτική
Κοινωνία
Οικονομία
Δείτε ακόμα:
Φαρμακεία
Προτάσεις
Νέα κατηγορία:
Ροή Ειδήσεων
Μοιραστείτε το
0
email
Διαβάστε ακόμα
Εκατομμύρια τηλεθεατές το απόλαυσαν: Lemmy έπαιξε η Φιλαρμονική της Βιέννης στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της!
Αξίζει να το δεις: H εντυπωσιακή animation ταινία από τη Γαλλία "Ο Μικρός Πρίγκιπας" παίζεται από την Πρωτοχρονιά στην Χαλκίδα
Ακτιβιστής της σύγχρονης τέχνης: Συγκλονισμένος ο Αϊ Γουέι Γουέι από την ανθρωπιστική κρίση στη Μυτιλήνη
Έργα των Αυστριακών κορυφαίων μουσουργών στην φιλαρμονική της Βιέννης: Ο Μάρις Γιάνσονς στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία
Τον υποδύεται ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Ο Ταρζάν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Αυλαία με αναφορά στα παιδιά που πεθαίνουν στη Μεσόγειο
Η ισχύς εν τη ενώσει: Οι Eagles of Death Metal θα εμφανιστούν μαζί με τους U2 σε συναυλία στο Παρίσι
Όλη η Στερεά Ελλάδα ελπίζει: Oι Δελφοί έστειλαν το δικό τους χρησμό – “METAMORΦOSIS”
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ με σκοπό την ανάδειξη της κληρονομιάς: Ψηφιακό μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
Δέος και... μυστήριο: Άγνωστη αρχαία πόλη ανακαλύφθηκε στους πρόποδες της Πίνδου
Νέα πρόκληση: Σκοπιανοί ονόμασαν το αρχαιολογικό μουσείο σε Παλάτι "Αλέξανδρος ο Μακεδόνας"
Ερευνα με αισιοδοξία: Ο πολιτισμός είναι επένδυση, ακόμα και σε περίοδο κρίσης
Έφυγε ένας μύθος: Συγκίνηση για την παλιά Χολυγουντιανή ηθοποιό Μορίν Ο' Χάρα
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής: Αυτά θα είναι τα αφιερώματα του 56oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η Ισπανία έπιασε το νόημα: Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις το Χόλιγουντ
Δ.Σαββόπουλος: Παίρνει την κιθάρα του και τραγουδά 50 χρόνια κομμάτια
Μεγάλη προσοχή: Πώς μπορεί να σας κλέψουνε τον κωδικό πρόσβασης στα e-mail σας
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 - 11:17:55 μμ
Οι υπηρεσίες που σας δίνουν την δυνατότητα να ανακτήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που ξεχάσατε στέλνοντας στο κινητό σας έναν προσωρινό με SMS δεν θα σας ζητήσουν ποτέ «απάντηση». Εάν το γνωρίζετε αυτό, τότε δεν θα ξεγελαστείτε από μια συνηθισμένη και απλή απάτη «κοινωνικής μηχανικής».
Σκεφτείτε πως αρκεί να έχει κανείς τον αριθμό του τηλεφώνου σας και την διεύθυνση του e-mail σας για να επιχειρήσει να σας εξαπατήσει. Στις υπηρεσίες e-mail Gmail, Hotmail και Yahoo Mail υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης στον λογαριασμό σας με έναν κωδικό επαλήθευσης που θα λάβετε στο κινητό σας τηλέφωνο (άρα απαιτείται και ο αριθμός κλήσης).
Χρησιμοποιώντας το Gmail για παράδειγμα, τα ακόλουθα βήματα περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η επίθεση:
Υποθέτουμε ότι το θύμα έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Gmail, έτσι ώστε αν ξεχάσει τον κωδικό, η Google να μπορεί να του στείλει ένα SMS με έναν κωδικό επαλήθευσης μιας χρήσης ώστε να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του.
Ο κακός της υπόθεσης, ο κράκερ θέλει να εισβάλει στο λογαριασμό του χρήστη, αλλά δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής του. Γνωρίζει όμως την e-mail διεύθυνση και το τηλέφωνό του. Επισκέπτεται λοιπόν την σελίδα login του Gmail και εισάγει τα στοιχεία του υποψήφιου θύματος (χωρίς όμως το password) και στη συνέχεια αναζητά βοήθεια (μέσω του link “Need help?” -αυτή η παραπομπή είναι χρήσιμη όταν κανείς ξεχάσει τα στοιχεία εισόδου του στην υπηρεσία). Παριστάνει δηλαδή ότι είναι ο ξεχασιάρης ιδιοκτήτης του λογαριασμού που αναζητά τρόπο να ανακτήσει τον κωδικό του.
Το σύστημα δίνει στον χρήστη αλλά και στον κράκερ πολλές επιλογές, μεταξύ των οποίων και το “Enter the last password you remember” (Eισάγετε τον τελευταίο κωδικό που θυμόσαστε) και πατήστε στο “Confirm password reset on my [MAKE AND MODEL] phone,” (Επιβεβαίωση επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στο τηλέφωνο μου [μάρκα και μοντέλο]. Επειδή, δεν μπορεί να γνωρίζει τα στοιχεία αυτά, τα παραλείπει μέχρι να του δοθεί η επιλογή “Get a verification code on my phone: [MOBILE PHONE NUMBER] (Λήψη κωδικού επαλήθευσης στο τηλέφωνό μου: [ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ]).
Ο κράκερ επιβεβαιώνει την επιλογή. Το θύμα θα λάβει ένα SMS με έναν εξαψήφιο κωδικό επαλήθευσης στο τηλέφωνο του -το οποίο όμως, δεν βρίσκεται στα χέρια του «κακού». Ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα που γράφει “Your Google Verification code is [SIX-DIGIT CODE].” (Ο κωδικός επαλήθευσης του Google είναι [εξαψήφιος κωδικός]
Στο σημείο αυτό, επεμβαίνει ο κράκερ: στέλνει στο θύμα του ένα δεύτερο SMS που γράφει κάτι πειστικό υποδυόμενος αυτή τη φορά την υπηρεσία, δηλαδή την Google, την Yahoo ή το Hotmail, ώστε να του απαντήσει το θύμα με τον κωδικό που μόλις έλαβε, όπως: “Google has detected unusual activity on your account. Please respond with the code sent to your mobile device to stop unauthorized activity". (Η Google εντόπισε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας. Απαντήστε με τον κωδικό που σας έχει σταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο για να εμποδίσετε τυχόν μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα).
Ο χρήστης πιστεύει ότι το μήνυμα είναι αξιόπιστο και απαντά με τον κωδικό επαλήθευσης. Εκτός βέβαια εάν παρατηρήσει ποιος του έστειλε το μήνυμα και θελήσει να βεβαιωθεί για την ταυτότητά του (ενδεχομένως, συγκρίνοντας την προέλευση του αρχικού μηνύματος με τον εξαψήφιο κωδικό).
Στο παράδειγμά μας, το αυθεντικό μήνυμα της Google εμφανίζει ως αποστολέα την "Google" και εάν αναζητήσετε με παρατεταμένο άγγιγμα τις «λεπτομέρειες μηνύματος» θα δείτε ως Κέντρο υπηρεσίας τον αριθμό της υπηρεσίας μηνυμάτων του παρόχου σας, π.χ. από την Vodafone το +306942190000
Διαφορετικά, ο κράκερ θα λάβει και θα χρησιμοποιήσει τον κωδικό επαλήθευσης για να πάρει προσωρινά έναν κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια θα μπει στον λογαριασμό για να βρει ό,τι θέλει.
Η Symantec μας λέει πως η «επικοινωνία» του κράκερ με τα θύματά του δεν σταματά εδώ. Αρκετοί εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα στα θύματά τους όταν κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση και τους κωδικούς. Βεβαίως και πάλι τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι απλά και αληθοφανή, με αποτέλεσμα να πείθουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τα θύματά τους.
Διαβάστε τα πάντα για τα password στο tech.in.gr
loading...
Ποια είναι η γνώμη σας για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας;
Μια χαρά είναι δεν παρουσιάζονται προβλήματα
Είναι άθλιο, κάθε εβδομάδα θυσιάζονται νέοι άνθρωποι στον βωμό της ασφάλτου
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Όνομα:
e-mail:
Εγγραφή ►
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος,
Επικοινωνήστε μαζί μας
Copyright ©2016 eviagreen | powered by
Goldenbird.biz
Επιστροφή στο site