Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 00:25

Μοιραστείτε το
Eviavima
Διαβάστε ακόμα
Παράτησε την ιατρική και δηλώνει: «Δε γυρίζω ερωτικές ταινίες για τα λεφτά, αλλά γιατί μου αρέσει»
Το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού: Πρωτοποριακές εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Laurie Anderson
Συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την τεχνολογία: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία EMMY
Η Λόρι Άντερσον θα κάνει την διοργάνωση: Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
Για άλλη μια χρονιά ανοίγει την αυλάια του: Από τις 14 Απριλίου επιστρέφει το φεστιβάλ κινηματογράφου Outview
Μεγάλη η ανασφάλεια: «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» στην αντιτρομοκρατική ασφάλεια της ΕΕ-Τι συμβαίνει με Ελλάδα
Το Μπολσόι είναι το σύμβολο της Ρωσσίας: 240 χρόνια λαμπρής και... σκοτεινής ιστορίας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 - 9:23:45 πμ
Tην ίδρυση του περίφημου θεάτρου Μπολσόι γιορτάζει η Google αφιερώνοντάς του το doodle της ημέρας. Το θέατρο Μπολσόι, το οποίο τιμάται από τη Google, είναι ένα από τα σύμβολα της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1776 ωστόσο το κτήριο είναι του 19ου αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μπόβε για να φιλοξενήσει μπαλέτα και παραστάσεις όπερας. 
Τα πρώτα χρόνια οι παραστάσεις λάμβαναν χώρα σε ιδιωτικές κατοικίες, όπως ήταν η συνήθεια της εποχής. Το πρώτο κτίριο του θεάτρου, ανεγέρθηκε στη δεξιά όχθη του ποταμού Νεγκλίνκα, επί της οδού Πετρόφκα, γι’ αυτό και το θέατρο αρχικά ονομαζόταν Πετρόφσκυ (και στη συνέχεια Παλαιό Πετρόφσκυ). Το θέατρο ανεγέρθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από 6 μήνες και ήταν το πρώτο τέτοιου μεγέθους δημόσιο θέατρο που χτίστηκε στη Μόσχα. Η πρώτη παράσταση δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1780 και αποτελείτο από μια επίσημη εισαγωγή με τίτλο Wanderers γραμμένη από τον Αλεξάντρ Αμπλέσιμοφ και ένα μεγάλο μπαλέτο παντομίμας με τίτλο Το σχολείο της Μαγείας, σε μουσική του Αυστριακού Γιόζεφ Στάρτσερ. Στη συνέχεια, το ρεπερτόριο του Θεάτρου απαρτιζόταν ως επί το πλείστον από μπαλέτα και ρωσικές κωμικές όπερες με ιντερλούδια μπαλέτου, θέλοντας να τονιστεί η καθαρόαιμη ρωσική ψυχή της Μόσχας σε αντίθεση με τον κοσμοπολιτισμό της Αγίας Πετρούπολης. Τα μέλη του θιάσου προέρχονταν από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα , υπήρχαν καλλιτέχνες που είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους από τις τάξεις θεάτρου του ορφανοτροφείου της Μόσχας ή από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας αλλά συμμετείχαν και αστέρες προσκεκλημένοι από το εξωτερικό.
 
Για να ανταποκριθεί στα διόλου ευκαταφρόνητα έξοδα, ο πρίγκιπας Ουρούσωφ βρήκε συνεταίρο στο πρόσωπο του Εγγλέζου ρωσόφιλου θεατρικού επιχειρηματία Μάικλ Μάντοξ. Στη συνέχεια ο Ουρούσωφ αποσύρθηκε και ο Μάντοξ ανέλαβε για ένα διάστημα μόνος του τη διοργάνωση των παραστάσεων. Πολλές φορές αναγκάστηκε να προσφύγει για οικονομική ενίσχυση στο Κρατικό Ταμείο Δανείων. Τα χρέη του θεάτρου αυξάνονταν συνεχώς, ώσπου το 1796 η διαχείρισή του πέρασε εξ ολοκλήρου στο Κρατικό Ταμείο Δανείων.

loading...

Θα περάσει το Ασφαλιστικό;
Με ευκολία
όχι με τιποτα
Δεν με ενδιαφερει
Ψήφισε


eviavima.gr, Χαλκίδα ΤΚ.34100, Τηλ. 6947524818, info@eviavima.gr
Copyright ©2016 eviavima | email info@eviavima.gr