Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 01:44
Κεντρική
Πολιτική
Κοινωνία
Οικονομία
Δείτε ακόμα:
Φαρμακεία
Προτάσεις
Νέα κατηγορία:
Ροή Ειδήσεων
Μοιραστείτε το
0
email
Eviavima
Διαβάστε ακόμα
Γιατί η Εύβοια δεν έχει ούτε μία ράμπα για ΑΜΕΑ στις παραλίες;
Αλιβέρι: Άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και βρήκαν τα κλεμμένα!
Απίστευτες φωτογραφίες από την Κάρυστο: Έπεσαν μέσα στις φλόγες για να σβήσουν την πυρκαγιά
Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κάρυστο! Φωτογραφία
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Εύβοια
Βασιλικό: Θρήνος με παλικάρι που σκοτώθηκε με την μηχανή του
Κάρυστος: Βυθίστηκε πλοίο- Μεγάλη η κινητοποίηση του λιμενικού
Που βρίσκεται αυτή η παιδική χαρά στην Χαλκίδα;
Ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κάρυστο
Ψαχνά: Τραυματίστηκε παλικάρι με την μηχανή του
Έφυγε από την ζωή γνωστός Χαλκιδέος επιχειρηματίας
Αμάρυνθος: Ξεψύχησε την ώρα του φαγητού
Μπούρτζι: Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι όταν είδαν την φωτιά
Αλιβέρι: Το συγκινητικό τραγούδι για τον Γιάννη που έφυγε νωρίς
Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος για την Τουρκία
Θρήνος στην Βόρεια Εύβοια: Τον βρήκαν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος
Eκθεση με επίκεντρο το φαγητό και την πρωτοτυπία: Εδώ η φέτα σερβίρεται σε σαπουνοθήκη
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 - 10:22:03 μμ
Η Creative Director και φωτογράφος Σοφία Γκααφάρ θα παρουσιάσει την πρώτη της ατομική έκθεση «Great Minds Eat Alike” στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στην Αθήνα.
Τι γίνεται όταν το φαγητό εισβάλλει τόσο έντονα στη ζωή και στο μυαλό μας, ώστε η διαδικασί του να γίνεται τελετουργικό; Και πώς συνδέεται αυτό που βλέπουμε με αυτό που είναι; Πώς παίζουν η συνήθεια με την ψευδαίσθηση και η εικόνα με την ουσία και τη γεύση; Το φαγητό είναι ένας παγκόσμιος κώδικας επικοινωνίας, ένα τελετουργικό. Μια διαδικασία που προκαλεί όλες τις αισθήσεις μας.
Στις 12 Μαϊου εγκαινιάζεται η έκθεση “Great Minds Eat Alike” στην οποία παρουσιάζεται μία σειρά από φωτογραφίες και εγκαταστάσεις με επίκεντρο το φαγητό. Γνώριμα υλικά συνδυάζονται με αναπάντεχα αντικείμενα και το food styling. Νέες μορφές σύνθεσης, σχημάτων, επιφανειών, ποικιλίες διάφορων μέσων παρουσιάζονται σαν ένα σύνολο μίας προσωπικής και όχι τυποποιημένης συνταγής.
Όταν αναφερόμαστε στη λέξη «φαγητό» έχουμε την αίσθηση του πιο οικείου γεγονότος στη καθημερινότητά μας. Εκτεθειμένοι καθημερινά σε αμέτρητες εικόνες και συνταγές, πλέον όλοι έχουμε αποκτήσει άποψη σε σχέση με τη διατροφή.
Η Σοφία Γκααφάρ στέκεται με σεβασμό και προσοχή απέναντι στα υλικά που συνθέτει και τοποθετεί. Και αυτή τη σχέση ψευδαίσθησης, αστείου και φαντασίας φωτογραφίζει. Δεν θα δείτε οδηγίες από μία συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Σκεφτείτε out of the – ”lunch” στη συγκεκριμένη περίπτωση- box και φανταστείτε πώς θα ήταν αν ανακατεύατε υλικά φαγητού με αντικείμενα, όπως είναι οι βόλοι, τα ξυραφάκια ή μία σαπουνοθήκη.
® Η έκθεση συνοδεύεται από ειδικά διαμορφωμένο μενού στο εστιατόριο του μουσείου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
GREAT MINDS EAT ALIKE - Σοφία Γκααφάρ
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Μαΐου – 1 Αυγούστου 2016
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 12:00 – 20:00
Η είσοδος είναι δωρεάν
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, Αθήνα - Τηλ: +30 210 32 11 311
loading...
Θα περάσει το Ασφαλιστικό;
Με ευκολία
όχι με τιποτα
Δεν με ενδιαφερει
Ψήφισε
Διαφήμιση
Όνομα:
e-mail:
Εγγραφή ►
eviavima.gr, Χαλκίδα ΤΚ.34100, Τηλ. 6947524818,
info@eviavima.gr
Copyright ©2016 eviavima | email
info@eviavima.gr
Κλείσιμο [Χ]